Veganiški ir vegetariški mėsainiai kaip nauja maisto tendencija

Veganiški ir vegetariški mėsainiai kaip nauja maisto tendencija

Veganiški ir vegetariški mėsainiai kaip nauja maisto tendencija

Vegetarizmo ir griežtos jo formos – veganizmo – populiarumas sparčiai auga visame pasaulyje, daugiausia dėl didėjančio etikos ir ekologijos suvokimo. Nepaisant vegetariško ir veganiško maisto tendencijos, jų dalis bendroje paklausoje yra palyginti nedidelė. Tačiau jei nenorite prarasti 10% svečių, pasiūlykite jiems tinkamą maistą. Kodėl to nepadarius?

 

Neabejotinai kiekvienoje kompanijoje prie stalo yra žmogus, kuriam tenka pakęsti vien gruzdintas bulvytes ir salotas. Tačiau mėsainiai yra vienas ikoniškiausių patiekalų istorijoje, o tradicinis mėsainis gaminamas iš jautienos. Gamintojai taip pat yra dėmesingi ir savo produkciją pritaiko prie vartotojų tendencijų – augalinė mėsa yra viena iš jų. Siekiama, kad vartotojai jaustų lygiai tokį patį pasitenkinimą, kaip ir valgydami tikros mėsos gabalėlį, nesijausdami kaltais ir nepažeisdami asmeninių įsitikinimų.

 

Vegetariškų mėsainių paruošimas paprastas – kepkite įkaitintoje keptuvėje po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės. Jie labai įtikinamai girgžda, kažkuriuo momentu net pradedi jausti, kad tau tikrai prieš akis mėsa. Spalva, geriausia tekstūros imitacija ir kvapas primena gyvūninės kilmės produktus. Augalinis produktas tikrai primena mėsos skonį. Gaminių sudėtis nėra identiška – gamintojai keičia ingredientus, kiekvienam skoniui ieškodami tam tikrų skonių ir skirtingų tekstūrų.

Daržovių mėsa – produktas, tinkamas ne tik veganams ir vegetarams, bet ir gastronominių eksperimentų mėgėjams. Alternatyvos augalinės kilmės mėsos produktams ir toliau bus nišinis produktas ateinančius 5–10 metų.

Pridėkite vertę savo restorano meniu:

0417113n Burgerikotlet, vegan, veisemaitseline, külm., 6*600 (4*150g)

0417114 Burgeris veganiškas, vištienos skonio, šald., 6*600g (4*150g)

0417115i Burgeris veganiškas, žuvies skonio, šald., 6*600g (4*150g)