Itališkas gelato – trumpiausias kelias į Dolce Vita

Itališkas gelato – trumpiausias kelias į Dolce Vita

Itališkas gelato – trumpiausias kelias į Dolce Vita

Ledai  populiarūs bet kuriame amžiuje. Apie tai daug kalbama, ypač vasarą. Būtent šis skanėstas mums asocijuojasi su nerūpestinga vaikyste.

Effepi“ yra dinamiška konditerijos gaminių įmonė, veikianti nacionalinėje ir tarptautinėje rinkoje, įkurta 1992 metais kaip išskirtinė ledų ir šaldytų kepinių gamintoja.

 

Gelato pagrįstai laikomas skaniausiu pasaulyje šaltuoju desertu. Effepi asortimente – ledai su vaisiais, uogomis, šokoladu ir  riešutais. O, šerbeto mėgėjams siūlomos dvi skaniausios skonio variacijos.

Effepi ledai  gaminami tradiciniais metodais. Jie ruošiami iš šviežio pieno , cukraus, pridedant natūralių sezoninių vaisių ir uogų,  šokolado ir riešutų. Tai suteikia intensyvų skonį, kreminę tekstūrą be ledo kristalų.

Ar žinojote, kad oras yra labai svarbus ledų ingredientas? Gelato sudėtyje yra apie 15% oro, kuris suteikia produktui sodrų skonį ir tankią, tirpstančią struktūrą.

 

Sorbetas –  skanėstas tinkantis  griežtos dietos šalininkams, taip pat tiems, kurie nori mėgautis natūralių vaisių skoniu. Tai mažai kalorijų turintis produktas, kurio sudėtyje yra tik natūralių sulčių, vaisių tyrės ir cukraus, visiškai be gyvulinių riebalų.

Šerbetas – yra užšaldytas desertas, kuriame yra pieno ir šaldytų vaisių.

 Pieno riebalų procentinė dalis turi įtakos tam, kas laikoma ledais. Produktas, kuriame yra mažiau nei 1 procentas pieno riebalų, laikomas „Sorbetu“. Viskas, kas yra nuo 2 iki 10 procentų pieno riebalų, žymima  „Šerbetu“. Ledai yra produktas, kuriame yra daugiau kaip 10 procentų pieno riebalų. Štai kodėl tokiuose dalykuose kaip braškių šerbetas ir braškiniai ledai gali būti labai panašių ingredientų, tačiau jie  laikomi visiškai skirtingais maisto produktais.

 

0604070a Ledai kokosų, porc., IWP, 9vnt.*90g, Effepi

0604066n Ledai su lazdyno riešutais, 1*4.75L (3kg), Effepi

0604067n Ledai mandarininiai, 1*4.75L (3kg), Effepi

0604068n Ledai braškiniai, 1*4.75L (3kg), Effepi

0604071n Šerbetas ananasų, 1*4.75L (3kg), Effepi

0604069n Šerbetas mangų, 1*4.75L (3kg), Effepi

 

Ledų sezonas ir vasara turi daug bendro – tai laukiamiausios metų akimirkos, džiuginančios mus naujais pojūčiais ir įsimintinomis poilsio akimirkomis.