Austrių skonis ir tekstūra labai priklauso nuo auginimo vietos. Juk kiekvienas vandens telkinys turi savo ypatumus: skirtingą mineralinę sudėtį, potvynių ir atoslūgių intensyvumą, temperatūrą, druskingumą. Visa tai turi įtakos austrių skoniui.
Austrės skirstomos pagal dydį. Pirkdami šį skanėstą atkreipkite dėmesį į skaičių nuo 0 iki 5. Kuo mažesnis skaičius, tuo austrė didesnė, todėl 00 yra didelė austrė, o 5 maža.
Austrių auginimo rezervuarai yra Jutos paplūdimyje - Normandijos rytuose. Būdinga tai, kad jūroje yra daug planktono ir labai vėjuota. Dėl šių reiškinių greitai auga austrių mėsa, o ne kiautas. Šios austrės yra ryškesnio skonio nei „ fine“ veislės. Jaučiamas gardus riešutų aromatas, o mėsingas minkštimas yra saldus ir traškus.
Kaip jos patiekiamos?
Austrės praktiškai neplaunamos (siekiant išsaugoti unikalų skonį), atidaromos prieš pat vartojimą ir visada dedamos ant ledo. Paprastai moliuskai patiekiami nenupjaunant pritraukiamojo raumens, kurio dėka gyvūnas prisitvirtina prie kiauto. Manoma, kad tai leidžia ilgiau išlaikyti austres šviežias. Svečiams pasiūlykite citrinos arba raudonojo vyno acto su šalotiniais svogūnais ir leiskite mėgautis skanėstu!
Utah beach austrės supakuojamos Normandijoje ir po trijų dienų jau galite patiekti savo restorane.
0201271s Austrės Creuses SP UTAH BEACH 3 (60-80g), 24vnt.
0291244s Austrės Creuses SP UTAH BEACH 2 (80-100g), 48 vnt., Prancūzija
0291243s Austrės Creuses SP UTAH BEACH 2 (80-100g), 24vnt., Prancūzija