Fetos sūris iš pirmaujančio Graikijos gamintojo KOLIOS.

Fetos sūris iš pirmaujančio Graikijos gamintojo  KOLIOS.

Fetos sūris iš pirmaujančio Graikijos gamintojo KOLIOS.

Fetos sūris yra kilęs iš Graikijos, tai produktas su saugoma geografinės kilmės nuoroda, o tai reiškia, kad tik kai kuriuose Graikijos rajonuose pagamintas sūris gali būti vadinamas feta. Autentiška KOLIOS FETA   P.D.O. yra gaminama iš vietoje laisvai  auginamų ir vietoje žolytę skabančių avių ar ožkų pieno, ir būtent tokia aplinka, gamybos tradicijos ir įmonės patirtis  suteikia šiam sūriui jo išskirtinį skonį ir unikalias savybes.

Europos Sąjunga fetą pripažino tradiciniu graikišku produktu, kuriam suteikta saugoma kilmės vietos nuoroda (P.D.O.). P.D.O. reiškia „saugoma kilmės vietos nuoroda“ ir taikoma tik produktams, kurie atitinka ES reglamento Nr. 1151/2012. Kiekvienas P.D.O. gaminys turi turėti ES kokybės logotipą P.D.O.

 

 

 

Fetos sūris neabejotinai yra vienas garsiausių graikiškų sūrių. Jis yra Graikijos kultūros paveldo dalis. Feta yra esminė Viduržemio jūros ir Graikijos dietos dalis.  Graikijoje vienas gyventojas vidutiniškai suvartoja daugiau kaip 10 kilogramų fetos per metus, o tai yra unikalus kiekis bet kuriam kitam sūriui pasaulyje.

 

Patiekite savo klientams Fetos sūrį originaliose graikiškose salotose, sumuštiniuose su pjaustytais pomidorais, su keliais lašais alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių ir raudonėliu ar pipirais.

 

Receptas su graikiška atostogų dvasia!

 

Burokėlių ir pupelių salotos su KOLIOS Feta kubeliais

 

Ingridientai

  • 50g KOLIOS Fetos kubeliai
  • 50 g špinatų lapai
  • 1 garuose virtas burokėlis
  • 50 g garuose virtų šparaginių pupelių
  • 5 vyšniniai pomidorai
  • 3 graikiniai riešutai
  • alyvuogių aliejus

 

Paruošimas

Sudėkite  špinatus į didelį salotų dubenį. Vyšninius pomidorus perpjaukite per pusę.

Tuo tarpu į keptuvę įpilkite šiek tiek vandens ir užvirinkite. Burokėlius gerai nušveiskite, supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į keptuvę. Baigę išimkite juos  ir palikite atvėsti. Tą patį padarykite su šparaginėmis pupelėmis. Tada į dubenį sudėkite visas garintas daržoves.

Suberkite KOLIOS Feta kubelius, smulkiai sukapokite graikinius riešutus ir apšlakstykite  alyvuogių aliejumi.

 

Skanaus!!!!