Estijoje nauji gastronomijos talentai.

Estijoje nauji gastronomijos talentai.

Estijoje nauji gastronomijos talentai.

Rugsėjo 30 d., „Tallinn Food Fest 2022“ parodos metu, Estijos virėjų asociacija surengė „Metų virėjo“ ir „Metų jaunojo virėjo“ konkursus.

 

Lauri Laan

 

2022 metais pirmą vietą ir Metų virėjos titulą pelnė Helena Vallimäe, kasdien dirbanti restorane „Wicca“. Antroji vieta atiteko vokiečiui Mačarašviliui, o trečioji – Aleksejui Aleksandrovui. Pagrindiniam užkandžiui jie pasirinko ešerį, pagrindiniam patiekalui – ekologišką vištieną, o desertui – avižinę košę.

 

Konkurso metu kandidatai turėjo sužavėti žiuri ne tik savo kulinariniais sugebėjimais, bet ir kūrybiniu mąstymu. Džiaugiamės, kad Jevgenijus Kolikovas šioje kategorijoje gavo „Reaton Innovation 2022“ apdovanojimą.

 

Virėjų konkursą vertino šešių narių žiuri, kurios vyriausia teisėja buvo Emmanuelle Ville iš Estijos, o prie jos prisijungė 2021 m. nugalėtojas Ivanas Derizemla, taip pat Jeppe Foldageris iš Danijos, Tapio Laine iš Suomijos, Markusas Hllgrenas iš Švedijos ir Dominik Moreau iš Prancūzijos.

 

Lauri Laan

 „Metų jaunojo virėjo“  konkursas buvo surengtas diena anksčiau kaip „Tallinn food fest 2022“. Pirmąją vietą užėmė Elizaveta Shalova iš Talino paslaugų mokyklos. Antrą vietą užėmė Hedi Haugas iš Tartu taikomųjų mokslų kolegijos, o trečiąją – Sass Kesküla iš Kuresarės profesinės mokyklos.

 

Šis konkursai mums labai svarbūs, nes „Reaton“ nuo pirmųjų gyvavimo dienų daug dėmesio skiria  virėjų ruošimui ir profesionalumo kėlimui. Esame tikri, kad skatindami sveiką konkurenciją ir kūrybinį azartą prisidedame prie kulinarinės kultūros kūrimo.